Beveilig uw bezittingen met een kluis of brandkast!

Wilt u er zeker van zijn dat uw geld, sieraden, kunstvoorwerpen, vertrouwelijke documenten of andere persoonlijke en waardevolle bezittingen veilig opgeborgen zijn? Of misschien bent u een ondernemer, handelaar of uitbater van een horecazaak en wilt u zich extra beveiligen tegen diefstal, inbraak, een inbraakpoging en of brand, …
Ook al is uw woonst, winkel, horecazaak of kantoor uitgerust met het beste beveiligings-, en inbraakalarmsysteem op de markt, een kluis of brandkast ter bescherming van uw waardevolle bezittingen, geld en documenten is geen overbodige luxe meer maar een ware noodzaak.

Hoe de juiste kluis kiezen ?

1. Wat wilt u in uw kluis beveiligen ?

U maakt best een lijstje met alle waardevolle dingen die u wilt beveiligen. Op die manier hebt u een overzicht en weet u wat u in uw kluis wilt opbergen.

Privaat: kredietkaarten, spaarboekjes, juwelen, muntenverzameling, geld, verzekeringspapieren,wapens, ....

Zakelijk: gegevensdragers, contracten, jaarrekeningen,geld, plannen,productieplannen, recepten,....

2. Hoe groot moet uw kluis zijn

U zal verwondert zijn hoeveel zaken u in uw kluis zal opbergen. Leg alles eens samen en dan zal u weten hoe groot uw kluis moet zijn. Hou zeker ook rekening met zaken die er nog zullen bijkomen. U kiest best voor 1 à 2 modellen groter dan dat u nu kan zien.

3.Waar zal de kluis staan

Kiest u voor een inbouwkluis, dan moet deze op de juiste manier ingebouwd worden. Kiest u voor een meubelkluis, dan verankert u die best aan de muur of in de grond. Deze kluizen zijn oa geschikt voor huurwoningen of indien u eerst geen kluis voorzien had.

4. Hoe hoog zijn uw veiligheidseisen ?

Wanneer u de waarde van de zaken die u in uw kluis wil opbergen schat, zal u verrast zijn van de waarde die tot op vandaag onbeveiligd bleef. Naargelang deze waarde kiest u vervolgens de juiste kluis met de juiste indicatie waardeberging.

Er bestaan verschillende soorten veiligheidsnormen. Hierbij spelen inbraakveiligheid en brandveiligheid een belangrijke rol. Denk maar aan de schade door brand, dergelijke schade loopt meestal héél hoog op.